Vai ir iespējams savienot karsto ar auksto? Šinī receptē mēģināsim apvienot karstus ķiršus ar aukstu saldējumu.

Saldējums ar kartiem ķiršiem – sastāvdaļas
Sastāvdaļas:
- Sviests 25 g
- Cukurs 4-5 tējkarotes
- Brendijs 30 ml
- Kartupeļu ciete 2 tējkarotes
- Ķiršu kompots 500 g
- Saldējums pēc izvēles
Pagatavošana:
- Katlā izkausē sviestu. Pievieno cukuru, brendiju un ķiršu kompotu.
Kausējam sviestu
- Atsevišķā traukā sajauc kartupeļu cieti ar aukstu ūdeni un lej katliņā.
- Vāra uz vidējas uguns, līdz mērce paliek biezāka.
Ķiršu mērce
- Kamēr mērce vāras, sagatavo saldējuma bumbiņas.
Saldējuma bumbiņas
- Desertu traukā liek saldējuma bumbiņas.
- Pārlej saldējumu ar ķiršu mērci.
Pasniedz uzreiz, kamēr karsts un auksts.
Labu apetīti!