Ar joni tuvojas sirsniņu svētki, tam par godu esmu apņēmusies padalīties ar divām, manuprāt, ļoti garšīgām un dažādām kūkām. Abas kūkas lielu meistarību neprasīs. Būs viegli pagatavojamas un noteikti augsti novērtētas starp jūsu mīļajiem.
Meklējot ideālo kūkas sastāvdaļu, starp maniem favorītiem tas noteikti būs Turku jogurts bez garšas un svaigais krēmsiers. Pagatavojot šokolādes – musli kūku ir jāizvēlas labas kvalitātes izejvielas un protams labs garastāvoklis.
Sastāvdaļas:
- Svaigais siers 400 g
- Turku jogurts 370 g
- Piena šokolāde 300 g
- Šokolādes musli 350 g
- Mandeļu skaidiņas un sezonas ogas rotāšanai
Pagatavošana:
- Ieklāj 23 cm lielu kūkas formu ar cepamo papīru.
- Pamatni bagātīgi pārkaisa ar musli.
- Krēmsieru sajauc kopā ar jogurtu.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi un pievieno atlikušos musli.
- Krēmu sajauc ar šokolādes – musli masu.
- Iegūto masu lej kūkas formā un liek ledusskapī uz 4 h.
- Pasniedz rotātu ar sezonālajām ogām.
Lai labi garšo!